Græskarsupppe

En af mine yndlingsupper er denne græskarsuppe. Jeg går hvert år og venter på oktober måned, hvor man kan købe store skønne græskar.

Tidligere i dag viste jeg, hvordan min svigerinde – Sheila og jeg havde skåret det glade græskarhoved. Indmaden fra dette græskar gik til denne skønne og mættende græskarsuppe.

I får her opskriften, så I selv kan give det et forsøg.

Ingredienser

  • 1 løg i tern
  • 1 fed hakket hvidløg
  • 600 g græskarkød i tern
  • 1 spsk. olie
  • 4 dl kraftig hønsebouillon
  • 1 tsk salt
  • peber
  • Lidt revet muskatnød
  • blade fra 2 kviste timian
  • 2 dl letmælk

Sådan gør du

  1. Sauter løg, hvidløg og græskar i olien i en gryde. Hvis nødvendigt, tilføj mere olie. Græskarkødet må ikke brænde fast.
  2. Tilsæt bouillon, salt, peber og muskatnød.
  3. Lad det simre under låg i 20 – 30 min.
  4. Kom mælken i og blend suppen med en stavblender.
  5. Varm suppen igennem
  6. Server med brød og pynt med timian og bacontern

Tilbehør:

  • Bacontern
  • Brød