En af mine yndlingsupper er denne græskarsuppe. Jeg går hvert år og venter på oktober måned, hvor man kan købe store skønne græskar.
Tidligere i dag viste jeg, hvordan min svigerinde – Sheila og jeg havde skåret det glade græskarhoved. Indmaden fra dette græskar gik til denne skønne og mættende græskarsuppe.
I får her opskriften, så I selv kan give det et forsøg.
Ingredienser
- 1 løg i tern
- 1 fed hakket hvidløg
- 600 g græskarkød i tern
- 1 spsk. olie
- 4 dl kraftig hønsebouillon
- 1 tsk salt
- peber
- Lidt revet muskatnød
- blade fra 2 kviste timian
- 2 dl letmælk
Sådan gør du
- Sauter løg, hvidløg og græskar i olien i en gryde. Hvis nødvendigt, tilføj mere olie. Græskarkødet må ikke brænde fast.
- Tilsæt bouillon, salt, peber og muskatnød.
- Lad det simre under låg i 20 – 30 min.
- Kom mælken i og blend suppen med en stavblender.
- Varm suppen igennem
- Server med brød og pynt med timian og bacontern
Tilbehør:
- Bacontern
- Brød