Drivhus ’16: Vejret modarbejder

April er en forårsmåned, ikke? Kan vi ikke være enige om det?

Hvorfor faen hagler og sner det så? Det kan da ikke være rigtigt. Slet ikke når mine drivhusplanter er klar til at blive sat ud. De er faktisk ved at være for store.

I år har jeg sået vandmelon, nu hvor det gav bid sidste år med en stor flot vandmelon. Håber det giver lige så godt igen. Planten skal jo bare have nok vand, så klarer den sig nok.

I samme kategori har jeg sået minimelon igen. De smager ikke yderligere interessant, men det er en vildt flot plante og frugterne er sjove. Planten passer sig selv, så hvorfor ikke?

Minimeloner smager af agurk blandet med en smule melon. Man kan jo altid prøve at lave en salat ud af det. Måske med feta og vandmelon? Hvad siger du, lyder det interessant?

På den sædvanlige pind har vi cherrytomater, busktomat, agurker, peberfrugt – dog kun én plante, da de andre blev ædt op af dræbersnegle – og en enkelt chili af sorten cayenne peber.

Tro mig – én chiliplante er mere end rigeligt. Vi fik en alt for stor høst sidste år, som vi ikke brugte til noget, hvilket var synd. Men det er altså begrænset, hvor meget chili man kan spise.

Håber vejret bliver bedre, så vi kan sætte planterne ud og flytte lidt rundt på møblerne, så det passer sammen. Indtil videre må jeg flytte planterne fra vindueskarmen og sætte dem et lidt køligere sted, så de ikke vokser for hurtigt og bliver umulige at flytte, når tiden kommer.

Hvad har du planer om at have i drivhuset i år?